5 načina da vaše dvorište izgleda skuplje – a da ne upropastite svoj budžet

Dajte svom spoljnom prostoru vrhunski izgled za manje sa ovim savetima

Luksuzan izgled za dvorište je nešto čemu mnogi od nas teže, ali troškovi materijala, biljaka i karakteristika koje odgovaraju ovoj estetici mogu se lako dodati. Međutim, sa pravim savetima i trikovima, moguće je stvoriti prostor koji izgleda skupo bez trošenja sve svoje ušteđevine.

Kada je reč o kustosima elegantnih ideja u dvorištu koje daju vrhunski utisak, isplati se dati prostor onoliko pažnje koliko biste vi za sobu u zatvorenom prostoru. "Uvek savetujem klijentima i kupcima da ulože onoliko truda u dizajn svog spoljašnjeg životnog prostora kao i u zatvorenom prostoru," kaže ekspert za dizajn Keti Kuo.(otvara se u novom tabu).

"To ne znači nužno da morate da potrošite istu količinu, već samo uzmite u obzir sve detalje dekora na svom dvorištu ili palubi na isti način kao što biste to uradili u svojoj dnevnoj sobi. Vanjski tepih za usidrenje prostora čini ogromnu razliku, kao i pravilno vanjsko osvjetljenje – a ne samo vilinska svjetla! – i odvojite vrijeme da stilizujete vrhove stola i dodate vanjske jastuke u koordinirajuće boje na svoje vanjsko sjedište. Dajući prioritet ovim detaljima, odmah ćete završiti sa rezultatom koji izgleda otmjeno i kohezivno."

Mobirise Website Builder
STVARANJE FOKUSNE TAČKE


Učinite da se vaš spoljašnji prostor izdvoji jedinstvenom fokusnom tačkom, kao što je karakteristika vode ili skulptura, preporučuje Hanna Bell(otvara se u novom tabu) sa Gardeninghood.com bloga. Ove karakteristike mogu dodati wow faktor u vaše dvorište i pomoći u stvaranju osećaja luksuza.

"Dodavanje vatrene jame u vaše dvorište je jednostavan način da se stvori vrhunski izgled i osećaj," nastavlja ona. "Možete odabrati vatrenu jamu na gas ili drva koja odgovara vašem budžetu i stilu. Vatrene jame pružaju odlično mesto za okupljanje prijatelja i porodice i mogu vam pomoći da se zagrejete tokom hladnih noći. Plus, možete ga koristiti za kuhanje kolača, dodajući zabavan preokret u svoj vanjski prostor."

Za praktične i stilske tačke, takođe možete uzeti u obzir i pokrivač iznad glave. Luksuzna pergola može stvoriti sjajnu žarišnu tačku u vašem spoljnom prostoru i dodati eleganciju i sofisticiranost, kaže Stejsi Elmor.(otvara se u novom tabu), suosnivač luksuzne pergole . Pruža predivnu strukturu za zabavu na otvorenom, relaksaciju ili večeru uz dodavanje dodira senke i zaštite od elemenata. Sa različitim prilagodljivim opcijama na raspolaganju, možete da kreirate luksuzan i udoban boravak na otvorenom koji izgleda kao da košta bogatstvo.

A ako živite u toploj klimi, kako bi bilo da dodate mali bazen u svoj vanjski prostor? "Volimo žarišnu tačku koju naši bazeni pružaju," kaže Karen Larson.(otvara se u novom tabu), suosnivac soake poolsa . Oni postaju destinacija, mesto okupljanja, kao i oaza za hlađenje (ili zagrevanje) u zavisnosti od godišnjeg doba. Povrh svega, oni ostavljaju prostor za druge predivne spoljašnje karakteristike za bašte, jer ne zauzimaju mnogo prostora!"

Mobirise Website Builder
 POJEDNOSTAVITE SVOJ IZBOR SADNJE 

Guranje širokog spektra cvijeća u vaš prostor može ponuditi kapriciozan i romantičan osjećaj. Ali često, manje je više za luksuzan izgled – pa razmislite o pojednostavljenju izbora na nekoliko odabranih sorti, te ih masovno sadite.

'Moderni pejzažni dizajn često koristi mali izbor biljaka, ponavljajući se na svrsishodne načine," kaže dizajner pejzaža Ben Bowen.(otvara se u novom tabu) Ross NW Watergardens.

"Ako imate područje koje je samo puno biljaka, možete ukloniti mnoge od njih, možda ostavljajući samo nekoliko ključnih grmova ili malih stabala. Zatim posadite oko njih sa pokrovom zemlje ili niskom ukrasnom travom. Ovdje u Portlandu, možemo koristiti Mondo travu [probajte Nature Hills](otvara se u novom tabu)] ili Novi Zeland sedge [također dostupan na Nature Hills(otvara se u novom tabu)] za to, ali u vašoj oblasti najbolji izbori mogu se razlikovati. Ključ je hrabra jednostavnost, nešto što karakteriše mnoge vrhunske vrtove."

Drvena šetnja može vam omogućiti da uživate u vodenoj bašti iz svih uglova.
DRŽATI SE TEME

"Ništa ne čini da dvorište izgleda savršeno luksuzno kao zajednička tema," kaže Mark Bredli, izvršni direktor Mreže za upravljanje pejzažima.(otvara se u novom tabu). Vaš nameštaj na otvorenom, na primer, ne mora svi da bude isti materijal ili boja, ali bi trebalo da ima nešto što povezuje svaki komad zajedno.

"Ne morate da trošite mnogo novca na spoljašnji nameštaj; Ako je dobro čuvan i svaki komad se dopunjuje komadom, izgledaće mnogo skuplje nego što zapravo jeste," dodaje on.

Na primer, možda ćete želeti da koristite mnogo bele boje za čist, moderan izgled (kao gore); Sadrži dosta prirodnog tekstila tokom celog vašeg dekora; ili potražite sadnice i namještaj sa odgovarajućim metalnim detaljima. Možda se želite držati teme boja boje dragulja, u tom slučaju, možete proširiti shemu na svoje sadnje izbora kao i na vaš meki tekstil.

Drvena šetnja može vam omogućiti da uživate u vodenoj bašti iz svih uglova.
ODABERITE MATERIJALE KOJI IMAJU LUKSUZAN OSJEĆAJ

Materijali mogu napraviti svu razliku u dvorištu, pa mudro birajte, i za vaše tvrdo uređenje i za dekor.

Popločavanje je savršeno za taj čist, moderan izgled. Troškovi se mogu značajno razlikovati, tako da ćete verovatno naći nešto što može da odgovara vašem budžetu, kao i da podignete izgled prostora. Veliki formati i minimalne, elegantne završne obrade su jednostavan put do uredne estetike.

"Držite se boja kao što su bijela, bež, siva ili crna," savjetuje Emma Putrimas(otvara se u novom tabu), potpredsjednik za proizvode i dizajn u Teak Warehouseu. Ove boje stvaraju mirnu i vanvremensku atmosferu koja se lako može naglasiti prirodnim materijalima.

Preporučuje uvođenje drveta, kamena, lana i pamuka u vaš vanjski dekor. Ovi materijali su i lepi i izdržljivi, i dodaju teksturu i toplotu svakom prostoru.

Metal je još jedna opcija koja može dati prostor tako skup izgled. "Corten čelik, posebno, široko se koristi u vrhunskim vrtovima za stvaranje potpornih zidova, vodenih fontana i ograda," kaže Ben Bowen. "Iako je upotreba kortena u tim aplikacijama skupa, postoje mnoge posude sa kortenom, plantaže i vatrene jame."

Drvena šetnja može vam omogućiti da uživate u vodenoj bašti iz svih uglova.
ODRŽAVANJE IZNAD ODRŽAVANJA

"Mali detalji čine ogromnu razliku, posebno kada je reč o tome da vaš spoljašnji prostor izgleda vrednije nego što zapravo jeste," kaže Mark Bredli iz Mreže za upravljanje pejzažima.

"Ne zanemarujte male stvari kao što je redovno košenje trave (naš vodič za najbolje kosilice za travu će vam biti od koristi ako vam je potreban novi alat za posao), držanje živice i grmlja podšišano, i održavanje prostora organizovanim i stvari poput kanti za smeće van vidokruga." Ako nemate vremena ili energije da izvršite ove zadatke, unajmite uglednog izvođača pejzaža da redovno održava vaše dvorište, dodaje Mark. Ovo je odličan način da vaša parcela izgleda kao milion dolara, dok trošite znatno manje od toga.

Ben Bowen se slaže oko važnosti održavanja. "Veoma osnovna bašta, dobro zbrinuta, može postati nešto posebno. Možda je najveći način uticaja koji možete primeniti na vašu baštu ručno obrezivanje grmlja i drveća. Moraćete da pronađete vešt estetski orezivac ili da naučite kako da to uradite sami. Kako su vaša stabla i grmlje oblikovani, njihove prirodne strukture se otkrivaju i poboljšavaju. Oni više nisu samo biljke, već postaju skulpturalni elementi koji podižu ceo vrt.

Drvene ograde i karakteristike i ravni vrtni zidovi takođe se mogu doterati za niske troškove dajući im čistu i svežu lizanje boje. Takođe, redovno zalivajte svoje dvorište.

Drvena šetnja može vam omogućiti da uživate u vodenoj bašti iz svih uglova.
Dajte svom spoljnom prostoru vrhunski izgled

Sve u svemu, to što je dvorište skupo ne znači da mora da bude. Održavanje dobro održavanog, dodavanje nekoliko odabranih dodataka i pronalaženje načina za povezivanje funkcija zajedno pomoći će u stvaranju kohezivnog, razmatranog efekta. Rezultat ne samo da će biti luksuznije dvorište za vas da se opustite i zabavite, već i, ako želite da prodate, to bi moglo dati prednost vašem placu kada vas vide potencijalni kupci.

Drvena šetnja može vam omogućiti da uživate u vodenoj bašti iz svih uglova.

Drag and Drop Website Builder