Mobirise Website Builder

6 Feng Shui ideja koje će povećati vašu produktivnost

Većina nas bi učinila sve da bude produktivnija na poslu - koristila slušalice za blokiranje buke, radila prema pravilu 20/5 i izmjenjivala stajanje i sjedenje. Međutim, iako su ovo sve sjajne stvari koje možete uključiti u svoju dnevnu rutinu, stručnjaci za feng shui tvrde da neće doći do stvarne promjene u produktivnosti ako energija u vašem prostoru nije pravilna. Feng shui, kineska geomantijska praksa u kojoj se mjesto konfigurira kako bi se uskladilo s duhovnim silama koje ga nastanjuju, postaje sve popularniji u svim prostorijama vašeg doma, posebno u spavaćoj sobi. No, feng shui može poticati energiju u vašem kućnom uredu jednako učinkovito kao što potiče opuštanje.

Najbolje ideje za feng shui urede uključuju osiguranje da produktivna energija teče i da je vaš prostor dizajniran kako bi je maksimalno iskoristio. Feng shui ne mora biti minimalistički; zapravo, postoji mnogo boja i uzoraka koje možete koristiti u svom radnom prostoru ako to želite. Feng shui neće djelovati ako nije funkcionalan za vas. Na kraju krajeva, to je vaš ured (i vaša energija). Ako ne radite od kuće, ne brinite se: Većinu ovih ideja za feng shui ured možete primijeniti i u korporativnom okruženju.

Mnoge od najboljih ideja za feng shui ured su jednostavne, kao što su dodavanje umjetničkih djela, fotografija voljenih osoba i biljaka u svoj radni prostor. Ne morate renovirati ured kako biste bili produktivniji, iako to u nekim slučajevima može pomoći. Nastavite čitati kako biste saznali kako feng shui-irati svoj ured kako biste stvorili produktivan i ugodan radni prostor.

Mobirise Website Builder

1. Držite inspiraciju u vašoj blizini

Važno je da se sjećate zašto radite. Držite inspirirajuće poruke, fotografije, teksture i boje na ploči blizu radnog prostora kako biste ih povremeno pogledali i osvježili. Ovo pomaže promovirati pozitivnu energiju i mentalnu koncentraciju.

Mobirise Website Builder

2. Maksimalno iskoristite dnevno svjetlo

Kad god je moguće, pokušajte raditi koristeći prirodno svjetlo umjesto umjetnog svjetla  ili radnog svjetla koje može izazvati glavobolje i naprezanje očiju. Kad sunce zađe, birajte radnu ili stolnu svjetiljku s toplom žaruljom kako biste završili zadatke za taj dan.

Mobirise Website Builder

3. Unesite što više zelenila

Kućne biljke ne samo da nam donose radost i dodaju dašak boje u naše radne prostore, već nas također mogu održavati zdravijima. Biljke su poznate po tome da pročišćavaju zrak, proizvode kisik i jednostavno nas čine sretnima. Plus, korisno je brinuti se za nešto s vremena na vrijeme.

Mobirise Website Builder

4. Koristite smirujuće palete boja

Smirujuće palete boja voljene su i preporučuju ih praktičari feng shui-a iz dobrog razloga. Ne samo da reflektiraju svjetlost i čine prostor svjetlijim, već isijavaju i smirenu energiju, što je neophodno za one koji imaju stresan posao od 9 do 5.

Mobirise Website Builder

5. Postavite vaša omijena umjetnička djela

Vaš ured treba biti mjesto na kojem uživate raditi, stoga ga ukrasite stvarima koje vas usrećuju. Kačenje vaših omiljenih umjetničkih djela, držanje omiljene šoljice blizu vas i izlaganje fotografija vaše porodice će zračiti pozitivnijom (i produktivnijom) energijom.

Mobirise Website Builder

6. Okrenite se ka otvorenom prostoru

Izobilje vizualnog prostora može vas učiniti smirenijim i opuštenijim, stoga, ako možete, okrenite se od zida. Kao i u spavaćoj sobi, imati leđa okrenuta prema zidu (ili blizu njega) može učiniti da se osjećate čvršće i stabilnije.
No Code Website Builder