Mobirise Website Builder

Osam jednostavnih ideja zbog kojih će vaš vrt zablistati

Ukoliko ste jedan od sretnika koji imaju vrt pored svog doma, sigurni smo da želite u njemu provoditi što više vašeg slobodnog vremena. U narednom tekstu daćemo vam nekoliko jednostavnih savjeta kako uz malo truda možete od vašeg vrta napraviti mjesto ugodno za oko i dušu.

Nije nužno imati potočić s vodom u vrtu da biste napravili most. Slažete li se da bi ovo „podiglo” vaš vrt na jednu novu razinu?

Ako ste početnici u izrađivanju vrtnih ukrasa, cement bi vam mogao biti zanimljiv jer je jednostavan za korištenje. Prva slika prikazuje male tegle za cvijeće dobivene pomoću balona koji se obloži slojem cementa. Kad se cement osuši, balon se probije i izvadi te se unutra posadi cvijeće. 

Mobirise Website Builder


Posudu u obliku ruku dobit ćete ako cementom napunite jednokratne gumene rukavice. Stavite ih u neku dublju posudu, primjerice, u pijesak i namjestite ih u položaj u kojem želite da budu. Rukavice samo iskidate i maknete kada se cement osuši.

Gljive su super ukras za svaki vrt. Trebat će vam posuda za klobuk i nekakav valjak od plastike (dio neke plastične boce ili ga sami načinite). Posudu premažite nekakvom masnoćom i ulijte cement. Tako će ga biti lako izvaditi kad se jednom osuši. U svježi cement u posudi uronite valjak od plastike i njega također napunite cementom. Sve skupa treba izgledati kao naopaka gljiva. Kad se osuši, plastični valjak uklonite pomoću skalpela pa gljivu izvadite iz zdjele i okrenite na pravu stranu.

Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Slične izvedbe ste sigurno već vidjeli. Ako imate stari bicikl koji više ne služi svrsi, pokušajte mu dati novu.

I obuću možete reciklirati na super način. Samo je napunite zemljom i posadite biljke. Ideja sa zadnje slike pokazuje da staru obuću možete umočiti u cement za bolji izgled.


Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Vaze su naravno, namijenjene za to da u njih posadimo biljke… samo to možemo učiniti na zanimljiviji način – na više razina ili ih ukrasiti da izgledaju kao kućice.

Iskoristite drveće u vrtu, naročito ako je staro i suho, osvježite ga saksijama cvijeća. od starih gajbi za voće sa malo truda možete napraviti simpatičan voz pun cvijeća.


Mobirise Website Builder
Mobirise Website Builder

Potočić od cvijeća ili kamenjar  sa sukulentima, dat će vašem vrtu poseban šarm. Uživat će te dok uz pogled na njih budete ispijali vašu prvu jutarnju kafu.

Website Building Software